Mistä apua narsistin uhrille?

Näiden nettisivujen tekijän tarjoamat terapiapalvelut löydät Terapeuttinen keskusteluapu, Jenni Kiviniemi- nettisivuilta, jennikinnunen.fi.

Jennillä itsellä on yli 15 vuoden kokemus narsismista, omien menneiden lähi-ihmissuhteiden, sekä mielenterveystyön että vertaistuen kautta.

_________________________________________________________________________

Narsistien uhrien tuki ry tarjoaa vertaistukiryhmiä useilla eri paikkakunnilla. Ryhmiin ovat tervetulleita kaikki apua tarvitsevat narsismin uhrit.

Vertaistukiryhmissä ihmiset, joilla on samanlaisia kokemuksia narsismista, voivat antaa toisilleen tukea, jakamalla kokemuksiaan ja tukemalla toisiaan elämässä eteenpäin. Vertaistuki ei korvaa ammattimaista psykoterapiaa.

Katso vertaistukiryhmät täältä!

Narsistien uhrien tuki ry on listannut eri terapeutteja, jotka ovat kokeneet ja tuntevat narsismia. Terapiasuuntaukset ja muodot vaihtelevat palveluntuottajan mukaan. Terapeutin oma kokemus narsismista hyödyttää asiakasta. Terapeutin tulee kuitenkin olla itse päässyt yli uhri ja selviytymisvaiheesta ns.”kukoistaja” vaiheeseen. Asiakas etenee terapiassa sen verran, kuin terapeuttikin on edennyt oman traumaattisen kokemuksensa kanssa.

Katso lista eri terapeuteista täältä!

Usein narsismia lähellä eläneet ihmiset tarvitsevat ja hyötyvät terapiasta. Terapiaan voi mennä käsittelemään tavallisia ja yleisiä elämänkriiseja sekä itselle haastavia ja ongelmallisia asioita. Voit etsiä itsellesi sopivan psykoterapeutin Minduu-palvelusta, jossa jokaisesta psykoterapeutista on esittely ja kuvaus siitä, miten he työssään toimivat.

Minduu.fi- sivuille täältä!

Pelkäätkö kotonasi itsesi ja/tai lastesi turvallisuuden puolesta? Eikö sinulla ole muuta paikkaa minne mennä? Turvakodit vastaanottavat lähisuhteessa henkistä ja/tai fyysistä väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneita. Useimmat turvakodit ovat avoinna ympäri vuorokauden. Voit soittaa turvakotiin aina, kun koet väkivaltaa tai sen uhkaa läheisessä ihmisusuhteessasi.

Katso Ensi- ja turvakotien liiton yhteystiedot täältä!

Tarvitsetko neuvontaa, ohjausta tai tukea henkisen tai fyysisen väkivallan pelkoon, uhkaan tai kokemiseen? Naisten Linja on valtakunnallinen, maksuton puhelinlinja, joka tarjoaa apuaan naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen.

Katso Naisten Linjan palvelut täältä!

Kaipaatko tietoa oikeusavusta ja sen myöntämisperusteista?

Yhteystiedot oikeusapuun täältä!

Fin Fami- Mielenterveysomaisten keskusliitto tarjoaa apuaan ja tukeaan, mm.vertaistukiryhmiä ihmisille, joiden läheiset ovat sairastuneet psyykkisesti.

Fin Famin nettisivuille täältä!

Kaivatessasi elämääsi muutosta ja helpotusta tai halutessasi tutustua tarkemmin itseesi tarjoaa Mielenterveystalo.fi työkaluja useilla erilaisilla omahoito osioilla. Tarjolla on omahoito-ohjelmia esimerkiksi: onnellisuuden arvioimiseen arjessa, tärkeiden asioiden huomaamiseen omassa elämässä, turhan huolehtimisen ja vatvomisen vähentämiseksi sekä muutokseen valmistautumiseen elämässäsi.

Työkaluja mielen hyvinvointiin –omahoidon osioita voit tehdä itsenäisesti tai ammattilaisen kanssa.

Katso työkaluja mielen hyvinvointiin täältä!

Lisää auttavia tahoja löydät Narsistien uhrien tuki ry:n nettisivuilta.

Lisää auttavia tahoja täällä!