Narsismi.infon perustajan Jenni Kiviniemen esikoiskirja Hyvästit narsistille – Tervetuloa oma elämä julkaistiin heinäkuussa 2020.

Saatavilla myös e-kirjana ja äänikirja versiona.

Tilaa kirja täältä!

Esittely

Haitallinen narsismi kuormittaa ja vammauttaa ihmissuhteita helposti. Uhrin osaan joutuneen asema on tukala – oma elämä typistyy, ja vaikka ongelmat uskaltaisikin tunnustaa itselleen, keinoja kipeän tilanteen muuttamiseen voi olla vaikea löytää.

Jenni Kiviniemi avaa teoksessaan läheisen narsismin kuormittavuutta ja tarjoaa välineitä oman tilanteen tunnistamiseen ja vapauttavaan muutokseen. Kiviniemi, joka on törmännyt asiaan myös omassa elämässään, auttaa nyt ammattilaisena asian kanssa kamppailevia.

Toista ihmistä ei voi muuttaa, mutta rehellisyys itseä kohtaan johdattaa eteenpäin. Elämänilo ja mielekkyys saavat jälleen tilaa, kun astumme narsismin varjosta itse oman elämämme ohjaksiin.

Jenni Kiviniemi on ratkaisukeskeinen terapeutti ja psykiatrinen sairaanhoitaja. Hän on perehtynyt lähisuhdeväkivaltaan ja narsismia lähisuhteissa kokeneiden auttamiseen. Kiviniemi asuu Helsingissä.

Lukijapalautteita

Alla olevien lukijapalautteiden julkaisuun on pyydetty palautteen antajan lupa. Osa palautteista julkaistaan nimettöminä.

Sydämellinen kiitos kaikista julkaisuista mitä olet tehnyt. Olen pääsemässä narsistisesta suhteesta eroon ja luin juuri päivässä kirjasi Hyvästit narsistille. Se auttoi tähän ahdistukseen ja moniin hämmentäviin tunteisiin todella paljon. Itkin monessa kohdassa. Esim. siinä, jossa kirjoitit että olet arvokas ja tärkeä. Olen niin loukkaantunut, väsynyt ja rikki. Mutta toivun. Kiitos Jenni!

Kiitos, aivan ihana kirja! Yritän lukea maltilla etten heti ahmi koko kirjaa, niin hyvä ja tarpeellinen se on.

Minulle tuli eilen postissa tämä kirja. Olen lukenut ja itkenyt ja kokenut tunteita aika äärilaidasta toiseen. Tuntuu, että tämä on hidas tie saavuttaa se onnellinen ja itseensä uskova minä takaisin, mutta pikkuhiljaa. Pienistä onnistumisista nauttien. Kiitos kun teit tämän kirjan.

Olen joutunut lukemaan varmasti melkein kaikki narsisteista kirjoitetut kirjat ja voin sanoa, että tämä kirja menee heittämällä suosikkeihini. Kiitos ihanasta, viisaasta ja lohdullisesta kirjastasi. Luin sen vajaassa päivässä, niin kovin se otteessaan minua piti. Kiitos, että kirjoitit!


Esikoiskirjailija ja ratkaisukeskeinen terapeutti Jenni Kiviniemi: Hyvästi narsistille kirja (Kirjapaja 2020), saapui painotuoreena ja juuri julkaistuna käsiini tänne mökkimaisemiin.

Täydellinen muutaman tunnin kestänyt lukuhetki sateen ropistellessa huopakattoon ja yllättäen kirjan takakansi oli jo vastassa. Kirjan teksti puhuttelee vahvasti ja tarinalliset otokset saavat asiat elämään kirjan sivuilla. Tiedon ja ymmärryksen lisäksi teksti tarjoaa ymmärrystä, empatiaa ja toivoa. Juuri sitä, mitä narsistisessa ihmissuhteessa elänyt on jäänyt auttamatta vaille.

Kirja osoittaa kirjoittajastaan syvällistä ymmärrystä aihetta kohtaan ja tämän kirjan siivittämänä aihe avautuu ilmiöstä tietämättömällekin. Kirjassa on myös paljon ratkaisukeskeisiä näkökulmia ja harjoitteita uhrin kasvun matkalle, joka kulkee selviytymisen kautta kukoistukseen.

Tulen suosittelemaan tätä kirjaa asiakkailleni ja myös sinulle, joka kohtaat työssäsi narsistien uhreja. Kiitos Jenni upeasta työstä! (Ei kaupallista yhteistyötä)

-Kirsi, sosiaalipsykologi, @pieceofmind


Lapin Turvakodissa suorastaan kilpaillaan tästä kirjasta! Kirjasta löytyy juuri nyt neljän työntekijän kirjanmerkit.

Ihana Jenni Kiviniemi lahjoitti meille kesällä tuoreen teoksensa, jonka lähestymiskulma narsistin vaikutuspiirissä elämiseen ja siitä selviytymiseen on konkreettinen, rohkaiseva ja toivoa luova. Tätä kirjaa tarjoamme myös asiakkaillemme lisäämään ymmärrystä omasta tilanteesta sekä tueksi selviytymisen alkutaipaleella. Kiitos vielä Jennille!

-Lapin Turvakodin väki, @lapinturvakoti