Narsismi.info

Narsismi.infon asiantuntijat ovat lähisuhdeväkivaltaa ja narsismia tuntevia kokeneita sosiaali- ja terveysalan psykoterapia/terapiakoulutettuja ammattilaisia.

Asiantuntijamme tarjoavat terapiapalveluja pääkaupunkiseudulla, sekä myös etäterapiaa.

Asiantuntijoiden yhteystiedot löydät täältä!

Narsismin uhrien tuki ry

Narsismin uhrien tuki ry tarjoaa vertaistukiryhmiä useilla eri paikkakunnilla. Ryhmiin ovat tervetulleita kaikki apua tarvitsevat narsismin uhrit.

Vertaistukiryhmissä ihmiset, joilla on samanlaisia kokemuksia narsismista, voivat antaa toisilleen tukea, jakamalla kokemuksiaan ja tukemalla toisiaan elämässä eteenpäin. Vertaistuki ei korvaa ammattimaista terapiaa.

Katso lisätietoja vertaistukirymistä täältä!

Ensi- ja turvakotien liitto

Pelkäätkö kotonasi itsesi ja/tai lastesi turvallisuuden puolesta? Eikö sinulla ole turvallista paikkaa minne mennä?

Turvakodit vastaanottavat lähisuhdeväkivaltaa kokeneita. Useimmat turvakodit ovat avoinna ympäri vuorokauden. Voit soittaa turvakotiin aina, kun koet väkivaltaa tai sen uhkaa läheisessä ihmisusuhteessasi.

Katso Ensi- ja turvakotien liiton yhteystiedot täältä!

Fin Fami – Mielenterveysomaisten keskusliitto

Fin Fami- Mielenterveysomaisten keskusliitto tarjoaa apuaan ja tukeaan, mm.vertaistukiryhmiä ihmisille, joiden läheiset ovat sairastuneet psyykkisesti.

Fin Famin nettisivuille täältä!

Mielenterveystalo.fi

Kaivatessasi elämääsi muutosta ja helpotusta tai halutessasi tutustua paremmin itseesi tarjoaa Mielenterveystalo.fi työkaluja useilla erilaisilla omahoito osioilla.

Tarjolla on omahoito-ohjelmia esimerkiksi: onnellisuuden arvioimiseen arjessa, tärkeiden asioiden huomaamiseen omassa elämässä, turhan huolehtimisen ja vatvomisen vähentämiseksi sekä muutokseen valmistautumiseen elämässäsi.

Työkaluja mielen hyvinvointiin –omahoidon osioita voit tehdä itsenäisesti tai ammattilaisen kanssa.

Katso työkaluja mielen hyvinvointiin täältä!

Miessakit ry

Miessakit ry:n tarkoitus on huolehtia miesten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Yhdistyksen toiminta on jaettu kolmeen päälohkoon, jotka ovat Tuki- ja vertaistoiminta, Koulutus- ja kehittämistoiminta, sekä Vaikuttamistoiminta.

Tuki- ja vertaistoiminta. Miehille suunnattu tuki- ja vertaistoiminta on hyvinvointia ylläpitävää, ongelmia ja niiden negatiivisia vaikutuksia ennaltaehkäisevää, sekä kriiseistä selviytymistä tukevaa ammatillista ja vapaaehtoispohjaista miestyötä.

Toimintamutoja:

  • Erosta elossa, joka tukee ja opastaa miehiä ero-ongelmien käsittelyssä ja niistä selviämisessä.
  • Lyömätön Linja, joka on lähisuhde- ja perheväkivaltaan erikoistunut toimintamuoto miehille. Asiakkaaksi voivat hakeutua kaikki henkistä tai fyysistä väkivaltaa seurustelukumppaniaan, puolisoaan, lastaan tai muuta läheistään kohtaan käyttäneet miehet, sekä myös miehet, jotka pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa tai haluavat arvioida omaa ja perheensä avun tarvetta.
  • Väkivaltaa kokeneet miehet -toiminta tarjoaa apua henkistä tai fyysistä väkivaltaa kotona tai kadulla kokeneille miehille.
  • Isyyden Tueksi / ISÄluuri, Toiminnan tarkoituksena on saattaa nykyaikainen isyys kuulluksi, näkyväksi ja osallistuvaksi.

Katso lisää: miessakit.fi

Monika-Naiset liitto ry

Monika-Naiset liitto ry on naisten järjestö, joka auttaa maahanmuuttajataustaisia naisia. Liitto parantaa naisten asemaa Suomessa.

Vain naisille tarkoitettu Turvakoti Mona tarjoaa kriisiapua ja turvallista asumista. Voit soittaa päivystävään puhelimeen 045 6396 274 mihin aikaan tahansa (24h).

Kriisikeskus Monikan maksuton auttava puhelin 0800 05058 on tarkoitettu kaikille väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille.

Lisätietoja: monikanaiset.fi

Naisten Linja

Tarvitsetko neuvontaa, ohjausta tai tukea henkisen tai fyysisen väkivallan pelkoon, uhkaan tai kokemiseen?

Naisten Linja on valtakunnallinen, maksuton puhelinlinja, joka tarjoaa apuaan naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen.

Katso Naisten Linjan palvelut täältä!


Nollalinja

Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Nollalinjalle voivat soittaa myös väkivaltaa kokeneiden läheiset sekä ammattilaiset ja viranomaiset, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä.

Nollalinjalla päivystävät koulutetut ja kokeneet sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset. Nollalinjan päivystäjien kanssa voit keskustella suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Nollalinjalla voit kertoa tilanteestasi, kokemuksistasi ja peloistasi luottamuksellisesti. Päivystäjillä on vaitiolovelvollisuus. Sinun ei ole pakko kertoa nimeäsi eikä päivystäjä saa tietää puhelinnumeroasi. Soitto Nollalinjalle ei myöskään näy puhelinlaskusi erittelyssä.

p. 080 005 005. Suomesta soitettaessa puhelut Nollalinjalle ovat ilmaisia.

Ulkomailta soitetut puhelut maksavat operaattorin mukaisen maksun. Ulkomailta soitettaessa Nollalinjan puhelinnumero on +358 80 005 005.

Jos Nollalinjalla on ruuhkaa ja päivystäjät ovat varattuja, voit soittaa milloin tahansa uudelleen.

Oikeusapu

Kaipaatko tietoa oikeusavusta ja sen myöntämisperusteista?

Yhteystiedot oikeusapuun täältä!

RIKU – Rikosuhripäivystys

Rikosuhripäivystyksen (RIKU) tehtävä on parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa muun muassa tuottamalla matalan kynnyksen tuki- ja neuvontapalveluita.

Rikosuhripäivystys
116 006
Suomeksi ma–pe klo 9–20
sekä ruotsiksi ma-pe klo 12–14

Juristin puhelinneuvonta
0800 161 177
Ma–to klo 17–19

Lisätietoja: riku.fi

Raiskauskriisikeskus Tukinainen

Raiskauskriisikeskus Tukinainen antaa tukea, apua ja neuvontaa seksuaalirikosten uhreille, heidän läheisilleen ja uhrien parissa työskenteleville.

Kriisipäivystys seksuaalista väkivaltaa ja/tai hyväksikäyttöä kokeneille, puh. 0800-97899. Ma-to klo 9-15, viikonloppuna ja pyhinä sekä niiden aattoina klo 15-21. Ei perjantaisin.

Juristipäivystys, seksuaalista väkivaltaa ja/tai hyväksikäyttöä kokeneille, puh. 0800-97895. Ma-to klo 13-16.

Lisätietoja: tukinainen.fi